Търсене в този блог

понеделник, 22 април 2013 г.

ЛУЧНИК

Продукти за плънката: 4 връзки пресен лук, 200 гр. пресни гъби, 2 сухи червени чушки, 200 гр сирене, 4суп. лъж. олио, 3 яйца,сол на вкус, чубрица, черен и червен пипер.Нарязвам лука и гъбите и ги задушавам в олиото,докато омекнат гъбките.Сухите чушки и тях на ситно и прибавям към лучената смес.
Намачквам сиренето ,прибавям яйцата и изсипвам към лучената смес.Плънката е почти готова ,овкусявам и прибавям пиперите и накрая чубрицата.Махам от котлона и оставям да се охлади.
А през това време замесвам тестото.Продукти за тестото:500 гр. брашно,250мл. хладка вода,20 гр. мая,1ч. лъж.сол,1ч. лъж. захар,4 суп. лъж. олио и 1 ч. лъж. оцет.Замесих меко тесто,което разделих на 2 топки (като едната оставих по-голяма).Оставих го да почива(да втасва) за 30 мин.След това разточих първо по- голямата топка и я поставих в намаслена тавичка,като краищата да излизат от тавата и изсипах плънкаОтгоре поставих по- малката разточена топка и завих краищата,надупчих с вилица и да се пече в предварително загрята фурна на 180C и по-късно  намалих на 150C до пълното изпичане на лучника.
Получи се чудесна вечеря .

Няма коментари:

Публикуване на коментар