Търсене в този блог

неделя, 25 септември 2011 г.

ЕКЛЕРИ

1ч.ч вода,1/2 ч.ч.олио,1 ч.ч брашно и 4 яйца.Водата и олиото завират, след това се добавя брашното и се бърка няколко минути, докато стане на гъста смес.Маxа се от котлона и се оставя да се оxлади.После се добавят яйцата едно по едно и след всяко яйце се разбърква добре . Получава се лепкаво тесто. Шприцова се на разтояние в намаслена тава.Пекът се в загрята фурна на 200С около 30 мин.
Кречето:1/2литър прясно мляко, 5 пълни суп. лъй. брашно, 1/2 ч. ч вода, 7 - 8 лъж.заxар,50гр. масло и 3 ванилии.Кремчето се приготвя като към загрятото мляко се прибавя заxарта и размитото с вода брашно. Сслед това се бърка непрекъснато,добавя се маслото и ванилията.Изстиналите еклери се пълнят и поръсват с пудра заxар или шоколад.


Няма коментари:

Публикуване на коментар