Търсене в този блог
сряда, 21 септември 2011 г.
Дърпана баница
500 мл. xладка вода,1 кг. брашно,1 с. л.сол,около500гр. сирене,200гр.краве масло,1 яйце.Замесва се меко тестоот водата,брашното и солта.Разделя се 15 топчета.Топчетата се мажат с олио и завиват с кърпа и се оставят да почиват около 20 мин.Маслото се разтопява и се прибавя сиренето.Всяка питка се раздърпва леко да стане на кръг и внимателно се теглят крайщата ,ръси се със сирене и се навива на руло.Пече се в умерена фурна до златисто.Като се извади се поръсва с вода и се завива с кърпа,за да омекне.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар